Wie is fabian?

Hoe ben ik hier gekomen?

Mijn naam is Fabian van Rossum, ik ben 34 jaar, woon in Bergschenhoek samen met mijn allerliefste vrouw, hond en onze kat. Ik ben geboren en getogen te Berkel en Rodenrijs. Je kunt mij wel een ”mens mens” noemen, iemand die graag waar mogelijk een helpende hand bied en nieuwsgierig is naar mensen hun levens, wat hun motiveert en altijd wel iets ziet in een ander persoon.

Mijn uitdagende tijd

Dit is ook weleens anders geweest waar ik vroeger toeliet veel gepest te worden op school, en hierna ook op verscheidene werkplekken. Hierdoor werd ook ik lastig gevallen door angstklachten waarop ook nog eens een depressie om de hoek kwam kijken toen ik thuis kwam te zitten. Na een leerzame ontdekkingstocht wist ik via passende oplossingen ontdekt door de oplossingsgerichte methode mijzelf sterker te maken en zelfverzekerder te voelen.

Ook viel mensen naast mijn openheid op dat ik ”niet op mijn mondje was gevallen.” Algauw kwam ik na graven in mijzelf erachter dat mijn liefde voor de medemens gecombineerd met mijn ervaringsdeskundigheid kon zorgen voor intrinsieke ondersteuning bij mensen die lastiggevallen werden door angst gerelateerde problemen. Sinds psychologie ook iets was wat mij altijd al interesseerde kwam ik uiteindelijk uit bij coaching/therapie.

AUTISME SPECTRUM STOORNIS

In de tijd dat ik nog zoekende was naar antwoorden kwamen specialisten er bij mij achter dat ik toch richting het autisme moest gaan denken betreffende mijn problematiek waar ik destijds een flinke uitdaging aan overhield. Na onderzoek was er dan ook naar boven gekomen dat ik moest gaan leren omgaan met het Autisme Spectrum Stoornis kort genoemd ASS. Begrip ervoor vinden zowel van mijn kant als dat van anderen vond ik lastig.

Het hielp dan ook niet dat ik precies in de tijd zat waarin men van het losse classificatie systeem (bestaand uit Autistische stoornis, Asperger syndroom en PDD-NOS) waarin ik bij PDD-NOS werd ingedeeld overging tot 1 overkoepelende classificatie: ASS. Ook hier heb ik mijzelf wegwijs gemaakt in het herkennen van mijn kwaliteiten om zo ook begeleiding te kunnen bieden aan diegenen die hier nog zoekende in zijn. Ik vind het vooral belangrijk middels de juiste coaching iemand zichzelf te laten zien dat hij/zij nog steeds net zoveel vaardigheden heeft als iemand die geen vorm van autisme heeft.

Mijn opleidingen

Ik ben toen begonnen met Lifecoaching, en alhoewel het een vreselijk mooie manier van coachen is, vond ik het nog te breed en miste ik laagdrempeligheid. Ik heb toch met veel passie de opleiding behaald, en mijn diploma staat thuis met trots ingelijst. Tijdens de opleiding kwam ik voorbij andere methodes en werd ik verliefd op Oplossingsgerichte coaching. Ik startte dan ook meteen hiervoor een opleiding en had deze na een intensieve studie afgerond.

Omdat coaching een beroep is waarbij de mens en zijn/haar gezondheid centraal staat, vind ik het belangrijk om door te blijven studeren. Hierdoor kan ik de mensen die ik ondersteun goed begeleiden en zelf op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen in de wereld van psychologie, therapie en coaching.

Contact opnemen

Binnen één dag reactie!